T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2019-2020 TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİM VE ESASLARI

OKULUMUZ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA PROJE OKULU OLDUĞUNDAN ÖĞRENCİ KABUL VE YERLEŞTİRME AŞAĞIDAKİ ESASLAR VE TAKVİME GÖRE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

a) Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklandığında, kontenjana girebilenler "asıl kazanan aday", giremeyenler "yedek kazanan aday" olarak ilan edilecektir.

b) Merkezi sistem sınav puanı ile öğrenci alınan okulumuzda YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ile KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANLARINI tercih eden öğrencilerin ayrıca yapılacak olan mülakat sınavında da başarılı olmaları gerekmektedir.

c) Okulumuzda merkezi sınav ve mülakat sonuçlarına göre kesin kayıt alınmak üzere YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ alanında 90, KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ alanında 30 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Mülakat sınavına alan kontenjanlarının 3 katı kadar başvuru alınabilecektir.

d) Sonuç belgesinde yerleştirme işlemi yapılan adaylar için "mülakat sınavına girmeye hak kazandınız" şeklinde bir açıklama yer alacaktır.

e) Adayın mülakat sınavında başarılı olması durumunda kesin kaydı yapılacak olup başarılı olamayan adaylar diğer nakil dönemlerinde yeniden tercih yapabileceklerdir.

YERLEŞTİRME SÜRECİNE İLİŞKİN TAKVİM AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

TARİH İŞLEM
01-12 TEMMUZ 2019 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
22 TEMMUZ 2019 Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
22-23 TEMMUZ 2019 Yerleştirilen adayların mülakat başvurusunun alınması
23-26 TEMMUZ 2019 Mülakatların Yapılması
29 TEMMUZ 2019  Mülakat sonuçlarının ilanı ve asil  listedeki öğrencilerin kayıtlarının yapılması
30 TEMMUZ 2019 - 9 EYLÜL 2019 Mülakat sonuçlarına ve açık kalan kontenjanlara göre yedek listedeki öğrencilerin kayıtlarının alınması

OKULUMUZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ EDİNMEK İÇİN WEB SİTEMİZDE HABERLER BÖLÜMÜNDE YER ALAN TANITIM FİLMİMİZİ İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Yayın: 03.07.2019 - Güncelleme: 04.07.2019 13:30 - Görüntülenme: 13305