T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

İzmir'in Alsancak semtinde 1800'lü yıllarda İngiliz Hastanesi olarak inşa edilen okul binası, Cumhuriyet döneminde Sağırlar ve Dilsizler okulu olarak hizmet vermiştir. Kullanılamayacak duruma gelince bir süre boş kalan bina 1995 yılında hayırsever Sayın Salih İŞGÖREN tarafından restore ettirilerek 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Konak Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi" olarak eğitim-öğretime açılmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla okulun ismi "Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir. 2018-2019 Eğitim öğretim yılında MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca okul Diana Otel Yatırım ve İşletmeleri A.Ş. ile eşleştirilerek PROJE OKULU statüsüne alınmıştır.

Okulun A-B-D blokları tarihi eser olarak kabul edilmektedir. Günümüzde A blok atölye, B ve C bloklar  derslik, D blok uygulama oteli ve E blok ise uygulama restoranı olarak kullanılmaktadır. 17 derslikli okulda, 3 adet  mutfak, 1 adet servis, 1 adet ön büro ve 1 adet rezervasyon atölyesi bulunmaktadır.  Okulun Alsancak yerleşkesinin yanı sıra, Bornova semtinde faaliyet gösteren 30 odalı bir uygulama oteli de bulunmaktadır. 2013 yılında hizmete giren uygulama otelinde 1'i işitme engelli, 1'i görme engelleri ve 1'i bedensel engelli donanımına sahip 3 adet engelli erişimli oda bulunmaktadır.

Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 16.06.2020 12:46 - Görüntülenme: 2737